V Salonu Charakter Prague se snažíme nejen o estetickou dokonalost, ale také o zdraví a pohodu našich klientů. Tetování je umění, které vyžaduje nejen kreativitu, ale i zodpovědnost. Proto přinášíme přehled okamžiků, kdy je lepší odložit návštěvu našeho studia a vyčkat na vhodnější čas:


1. Během těhotenství a kojení:

Tetování během těhotenství může přinést rizika jak pro matku, tak pro plod. Barvy používané v inkoustech nejsou vždy bezpečné a mohou obsahovat látky, které by mohly ovlivnit zdraví dítěte. Navíc se těhotenské hormony mohou podílet na změnách v barvě a textuře kůže, což může mít za následek nežádoucí změny v samotném tetování.



2. Po dovolené se silným opálením:

Sluneční záření může dramaticky ovlivnit stav kůže, a pokud se rozhodnete tetovat ihned po dovolené na slunci, můžete narazit na problémy. Popálená kůže se může loupat, což by mohlo narušit nově vytvořené tetování a vést k neestetickým výsledkům.



3. Při akutních kožních problémech:

Pokud máte aktuální kožní problémy, jako je vyrážka, ekzém nebo infekce, je lepší počkat s tetováním. Tetování na poškozenou kůži může způsobit další komplikace a zhoršit stav.



4. V případě užívání určitých léků:

Některé léky mohou ovlivnit kvalitu kůže a proces hojení ran. Je vhodné konzultovat s lékařem před tetováním, pokud užíváte léky, které by mohly mít vliv na proces hojení.



5. Při rozhodování pod vlivem alkoholu nebo drog:

Někdy to může být “sranda”, ale někdy i zklámání na celý život. Rozhodnutí o tetování by mělo být přijato v klidu a při zdravém rozumu. Pod vlivem alkoholu nebo drog může být vaše schopnost rozhodování ovlivněna, což může vést k neuváženým rozhodnutím, která byste mohli později litovat.



6. Když nejste si jisti designem nebo umístěním:

Tetování je trvalé a není snadné se ho zbavit. Pokud máte pochybnosti ohledně designu nebo umístění, je lepší si dát čas na zvážení. Nechte si prostor pro promyšlení a možná i konzultaci s profesionálem, kterou vám rádi bezplatně poskytneme.


Každý člověk a jeho situace jsou jedinečné, a proto je důležité před tetováním zvážit všechny možné faktory. Bezpečnost a pohodlí našich klientů jsou pro nás prioritou. Nakonec je lepší si počkat na ten správný okamžik a vychutnat si tetování naplno, než se spěšně rozhodnout a později litovat.

V případě, že jsi připraven jít do toho a nic ti nebrání, rádi se dozvíme víc o tvé představě nového tetování. Stačí nás jen kontaktovat